Scroll To Top

„Jaj annak a népnek, amelynek a történelmét az ellenségei írják!” (Seneca)

Hamburgeradó helyett mekitámogatás

Cikkek, Hírháttér 2012. márc. 23.
Szerző: laspalmas

– 2012.03.23. 10:01

Kezdetben szó volt hamburgeradóról, amiből végül NET lett. De Lázár János megígérte, hogy a gyorséttermeket külön törvénnyel regulázza meg. Erről azóta se hallottunk.

Ez viszont körbejárta a netet:

Sajnos az Új Széchenyi Terv honlapja nem bővelkedik infókban, így például a projekt leírása is hiányzik….. csak annyi derül ki, hogy a támogatási arány 40%, és ami nagyon érdekes: a támogatási döntés 2011.06.15-én született. A NET bevezetése előtt néhány nappal.

Szerencsére a mcdonalds.hu-n megemlékeztek a nagy fejlesztésről:

„Rekordidő alatt újult meg az egri McDonald’s
Különlegessége a fűthető-hűthető terasz
2011.04.04.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

Április 1-től megújult belső térrel, fűthető-hűthető terasszal és új szolgáltatásokkal várja vendégeit az egri McDonald’s. A belvárosi étterem rekordidő alatt született újjá 60 millió forintos beruházás keretében. Az üzemeltető, Götz Gabriella egri vállalkozó, 13 éve működteti sikeresen az eddig több mint 12 millió vendéget kiszolgáló éttermet.

Az egri McDonald’s 1998-ban, a gyorsétterem-hálózat 64. tagjaként nyitotta meg kapuit. Az étterem az elmúlt 13 év alatt közel 100.000 órát tartott nyitva, és több mint 12 millió vendéget szolgált ki. Az étterem 35 környékbeli lakosnak ad munkát: közülük 25 állandó alkalmazott és 10 részmunkaidős diák. Az épület külső és belső felújítása 16 napig tartott, csupán 3 napra zártak be teljesen. A beruházás összköltsége meghaladta a 60 millió forintot, amelyet a vállalat és a franchise partner közösen finanszíroztak. Götz Gabriellának nem ez az egyetlen étterme, 2010-ben vette át a salgótarjáni autós kiszolgálóval is rendelkező McDonald’s vezetését is.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

A felújítást külső munkálatokkal, az épület homlokzatának teljes renoválásával kezdték. Ennek eredményeképp a helyi McDonald’s a Széchényi utca egyik legvonzóbb épülete lett. A belső tér is egészen új arculatot kapott: az étterem vendégtere az úgynevezett LIM Food belsőépítészeti stílus jegyeit viseli, amelyre leginkább a jókedv és a vidám hangulat jellemző. A vendégek számára nem látható helyiségek is megújultak. A külső design stílusát követve megszépült a dolgozói pihenő is.

Az étterem nem csak vonzóbb, hanem komfortosabb is lett a bőr kanapéknak és az átalakított elrendezésnek köszönhetően. Az újonnan kialakított, hűvös időben fűtött, nyáron hűtött terasz, 5-10 fok különbséggel teszi komfortosabbá a meleg nyári és a hideg őszi-tavaszi napokat. Emiatt az étterem vendégfogadó-képessége megduplázódott, hiszen ezentúl akár 60 ember is elfér egyszerre a teraszon.

Kattintson a képre a nagyításhoz!

A felújítás egyúttal a szolgáltatások bővítésére is lehetőséget adott. A sorban állási idő lerövidítése és a gyorsabb kiszolgálás érdekében önkiszolgáló szerviz pult fokozza a kényelmet. A pulton jégkocka adagoló és italtorony található, ahonnan a látogatók megtölthetik poharaikat a kívánt itallal. A kiegészítő pulton pedig fűszereket és evőeszközöket találnak. Az internet szerelmesei is megtalálják számításaikat, őket számítógép sarok és ingyen Wifi várja. A kibővített nyitva tartásnak köszönhetően pedig reggel 7-től hajnal 4-ig várják a vendégeket, így az éjjeli baglyok sem maradnak hamburger nélkül. „

Vajon mire volt elég a 3 millió?

A jégkocka-adagolóra? Vagy az italtoronyra? Esetleg a bőr kanapéra?

2011.12.21-én egyébként a Götz Kft. második pályázatára is rábólintottak odafent, így 100%-os, 5 millió forintos támogatást kap az ÚSZT keretében a cég, dolgozóinak szakmai továbbképzésére.

Forrás:

http://vastagbor.blog.hu/2012/03/23/hamburgerado_helyett_mekitamogatas

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor