Scroll To Top

A szegedi „üvegzsebes” balvezetés
12 évi „tiszta” mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Nem minden szemét: a lomokból épített robot SZIN-belépőt ér

Hírek, Szögedi hírek, Zöld hírek 2012. márc. 17.

Versenyt hirdetett a Szegedi Ifjúsági Napok: a tavaszi nagytakarítás során előkerülő lomokból készült robotokat várnak a pályázóktól. Az aktív robotépítők fesztiválbelépőt kapnak, a robotok versenyét pedig a SZIN-en tartják meg.

Csonka körzőt, évek óta nem használt alumínium tálcát, gyerekkori lendkerekes kisautót talált a padláson? A pincéből előkerült egy ősrégi bádog olvasólámpa, vagy egy rozsdásodó biciklicsengő? Megtalálta a régi számológép kiszerelt napelemeit? Ne dobja ki a lomtalanításnál, inkább építsen belőle robotot! Ha ReRobot készül a hulladékból, nem növekszik a szeméthegy, és még belépőt is kaphat a SZIN-re.

Regisztráljon a http://szinrerobotrace.blog.hu oldalon, fotózza le az alkatrészeket és a robotépítés folyamatát, és azokat is töltse fel az oldalra. A ReRobotok május 31-ig épülhetnek. Lehetnek felhúzhatók, napelemesek, távirányítósak, műholdvezéreltek, a lényeg, hogy újrafelhasznált anyagokból, kiszuperált kütyükből, háztartási hulladékokból készüljenek, és működőképesek legyenek. Egy csapat akár több ReRobotot is építhet. A SZIN ReRobot Race zsűrije a blogra érkező beszámolók alapján figyeli az alkotóelemek transzformálódását, június elején pedig dönt arról, hogy melyik az a húsz csapat, melyik a Szegedi Ifjúsági Napokon mérheti össze ReRobotjai tudását.

A legjobbnak ítélt ReRobotokat a csapatok augusztus végén, a Tisza-parton eresztik majd össze. A gépek két kategóriában, gyorsasági és ügyességi pályán versenyeznek majd a SZIN Zöldplaccon. A legjobban teljesítő három-három ReRobot építői értékes nyereményeket kapnak. Hogy mik legyenek ezek, azt maguk az építőbrigádok segíthetnek eldönteni, a SZIN ReRobot Race blogon. A pályázat részletei a SZIN Facebook-oldalán olvashatók.

A napfény városának fesztiválja igazi nyüzsgő, mediterrán nyárzáró, ahol a megjelenés kötelező minden szegedinek, akinek valaha is köze volt Szegedhez, aki a zöld gondolat híve, és annak is, akit egyszerűen csak vonz a mediterrán életérzés és persze a zene. A SZIN helyszínét, az Újszegedi Partfürdőt egy híd köti össze Szeged belvárosával, így az ország egyik legpezsgőbb kulturális és szellemi központja alig tíz perces sétára van a fesztiválterülettől. A SZIN négy napja alatt a dél-alföldi nagyváros kulturális központjává az Újszegedi Partfürdő lép elő.

A minőségi zene mellett a SZIN a fenntarthatóság és a környezetvédelem elkötelezettje is, aminek bizonyítéka az elnyert Greener Festival Award és a Zöld Fesztivál Díj is. A 2011-ben debütált SZIN Dizájnparton a zöld eszmék és a dizájn házasításának lehetnek tanúi, sőt segítői a SZINezők.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor