Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Védekezésre képtelen asszonyt fosztottak ki Szőregen – A plébánosra hivatkoztak

Hírek 2012. márc. 06.

Lakossági bejelentés alapján értek tetten a szegedi rendőrök két férfit, aki egy idős asszony több százezer forintját szerezte meg; azt mondták, hogy adományt hoztak, de fizetni kell az útiköltséget – tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Szenti Szabolcs elmondta: hétfő délelőtt hívta egy helyi lakos az újszegedi rendőrőrs körzeti megbízottját, hogy egy ismerősénél már második alkalommal van ott egy gyanús alak. A helyszínre érkező körzeti megbízottaknak a 86 éves, egyedül élő nő elmondta, hogy múlt pénteken kereste fel először a két férfi. Azt mondták, hogy a plébános kérésére Bécsből hoztak neki segélyadományt, de az útiköltséget ki kell fizetnie. Ekkor negyvenezer forintot át is adott a csalóknak, de ők kijelentették, hogy az általuk szállított takaróért, kés- és edénykészletért ez nem elég, ezért majd még visszamennek hozzá.

Hétfőn újra meg is jelentek, és kérték az idős nőt, hogy még vegyen ki pénzt a bankból. Elvitték a pénzintézetbe, ott a sértett több százezer forintot leemelt a számlájáról. Amikor visszaült az autóba, az egyik férfi kivette a zsebéből a borítékot, és üresen tette vissza, ezután eltávozott, társa pedig hazavitte az asszonyt. A körzeti megbízottak előállították a házban lévő 53 éves szegedi férfit. Társát, egy 34 éves budapesti lakost egy közeli kocsmában találták meg a rendőrök, miközben a bűncselekményből származó pénzből játékautomatán játszott.

A két férfi ellen védekezésre képtelen sértett sérelmére elkövetett kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség mindkét gyanúsítottat őrizetbe vette, és kezdeményezte előzetes letartóztatásukat.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor