Scroll To Top

Nem kérünk az iszlám terrorból!
Már kaptunk belőle 150 év kóstolót !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Nyolc évet kapott egy vásárhelyi rabló

Hírek 2012. febr. 21.

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla azt a férfit, aki Hódmezővásárhely főterén próbált meg kirabolni egy ékszerüzletet 2011-ben. A táblabíróság döntésével enyhítette az első fokon kiszabott kilenc és fél éves büntetést, tekintettel arra, hogy a bűncselekmény kísérleti szakban maradt.

A 34 esztendős érettségizett, szobafestő-mázoló és hegesztő szakképesítéssel rendelkező, alkalmi munkákból élő Rekiczki Gusztáv korábban többször – köztük folytatólagosan, részben társtettességben elkövezett rablásért – is volt büntetve. A vádlott 2011. január 31-én délelőtt ért Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren található ékszerüzlethez. Azzal a szándékkal ment be a boltba, hogy ott nagy mennyiségű aranyékszert zsákmányol. Az üzletbe lépve azonnal elővett a ruhájából egy fekete, fémből készült, fegyvernek látszó tárgyat, majd a pult fölött átugrott. Megragadta az ott álló eladónő bal karját, a fegyvernek látszó tárgyat pedig az eladónő fejéhez szorította.

Az asszonynak azonban már az üzletbe érkezéskor gyanús lett a vádlott, ezért igyekezett úgy helyezkedni, hogy a pult alatt lévő, néma riasztógomb kézre essen neki. Amikor a vádlott átlendült a pult fölött, az eladónő kétszer is megnyomta ezt a gombot, majd leguggolva megnyomta a riasztórendszerhez tartozó lábbal működtetett pánikgombot is, mire a vádlott, ezt látva, a pulton ismét átugrott, és sietve elhagyta a boltot. Ezt követően futni kezdett, és két, az eljárás során ismeretlenül maradt ember is elszaladt a férfi nyomában. A vádlott az eljárás során mindvégig tagadta a cselekmény elkövetését.

(MTI)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor