Scroll To Top
2017. Jégbontó Hava (Február) 21.-e - Eleonóra, Péter neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

Az anyanyelv nemzetközi napja.

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Szeged a halott Város

Itt az influenzajárvány: látogatási tilalom a klinikákon és a szentesi kórházban

Hírek 2012. feb. 21.

Látogatási tilalmat rendelt el szerdától a SZTE minden klinikáján és kórházában a Tombácz Zsuzsanna megyei tisztifőorvos, miután két beteg mintájából is kimutatták az influenzavírus jelenlétét. Péntektől a szentesi kórházba sem mehetnek be a látogatók.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének szegedi laboratóriumában egy várandós nő és egy, a II. kórház belgyógyászatán fekvő idős férfi szervezetében mutatták ki a vírust. Egyiküket az influenza A, másikukat pedig B típusa fertőzte meg, tehát nem a H1N1 vírust mutatták ki – áll a kormányhivatal közleményében.

A megyei tisztifőorvos emiatt az orvoscentrum vezetőjével, Pál Attilával egyeztetve hozott döntést arról, hogy szerdától kezdődően látogatási tilalmat rendeltek el az SZTE összes klinikáin, illetve kórházának minden osztályán. A döntést indokolja, hogy a szegedi és a mórahalmi kistérségi intézet ellátási területén az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma eléri a járványküszöböt. A figyelőszolgálat adatainak elemzéséből látható, hogy megyénk minden területén emelkedett az influenzás betegek száma.

Péntektől látogatási tilalmat rendeltek el a szentesi Dr. Bugyi István Kórházban is. Várkonyi Katalin főigazgató tájékoztatása szerint a figyelőszolgálat adatai alapján az influenzaszerű megbetegedések száma Szentes és Csongrád térségében elérte a járványküszöböt, ezért kellett a fekvő betegek és az újszülöttek védelme érdekében elrendelni a korlátozást.Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

GKriszta