Scroll To Top
2017. Jégbontó Hava (Február) 27.-e - Ákos, Bátor, Akács, Gábor neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A szegedi "üvegzsebes" balvezetés
12 évi "tiszta" mérlege 30 milliárd forintos hiány!
(A többi veszteséget még rejti a szoci szutyok...)

Szeged a halott Város

A Mikulásgyár ismét takarókat gyűjt

Hírek 2012. feb. 09.

A nagy hidegre való tekintettel ismét „üzembe helyezik” a Mikulásgyárat. Szerda és vasárnap között hálózsákokat, takarókat, pokrócokat, plédeket gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt önkéntesei, és az akcióhoz csatlakozottak. Persze, most is szívesen látják a tartós élelmiszereket is, hiszen azokra szintén nagy szükség van. Az adományokat nappali melegedőknek, az éjszakai fagyok elől menedéket nyújtó szállókhoz és néhány városban a fűtetlen házakban lévő nagycsaládosokhoz, vagy egyedül élő, kiszolgáltatott emberekhez juttatják el. Az ötnapos akcióval szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy jótékony adakozó polgárokra nem csak karácsony tájékán van szükség.

A segítségre ebben a hidegben legalább akkora szükség van, mint karácsonykor, ezért a karitatív akció szervezői ismét dolgozni kezdenek.

– A Mikulásgyár hatalmas csomagolóüzemét, amely decemberben a Hősök terén állt, most nem tudjuk beindítani, de a Mikulásgyárat már hetedik éve támogató plázákban, fedett helyeken várjuk az adományozókat – közölte Zsolnai Endre, a Mikulásgyár főszervezője. A szegedi pláza mellett az ország tizenkét másik nagy bevásárlóközpontjában is gyűjtik szerdától vasárnapig, naponta délelőtt tíz és este nyolc óra között a takarókat, hálózsákokat, meleg ruhákat.

A Mikulásgyár 2011 decemberében 257 ezer szegénységben élő nagycsaládosnak juttatott el élelmiszercsomagot, vagy játékot. A gyár így hatvan százalékkal több doboznyi adománnyal döntötte meg 2010-es saját rekordját. Európa legnagyobb, szervezett karitatív akciója 2012-ben azt tervezi, hogy nyáron jótékonysági „fagylaltgyárat” üzemeltet, fesztiválokon jelenik meg, és télen megcélozza Európa egy-két nagyvárosát is. Ezekhez az akciókhoz keres partnereket most a karitatív szervezet – közölte Zsolnai Endre.Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

GKriszta