Scroll To Top

Minden kereszténynek :
Aki uzsorásokat nem ütlegelt, az nem élt igazán krisztusi életet !

Az év családorvosa gúnyhatáron innen és túl

Hírek 2012. febr. 02.

Dr Szonkoly lett az csonkország legkedveltebb családorvosa

Csáki doktornő pedig a gúnyhatáron túli legjobb családorvos

Elég a lelkünket féregként rágó rossz hírekből! Lássuk meg a jót is! Sötét erők kényszerítették ránk a „negatív hírek”-et a módszerváltás után két évtizedén át, mondván, csak a „negatív hír” a hír. Ez természetesen nem igaz. Ellenben a céljukat elérték: Magyarországon, de különösen a csonka belországban a búbaj (depresszió) gyakorisága magasabb, mint valaha. Ezzel a beteg hagyománnyal tehát ideje, hogy szakítsunk!

Lássuk hát, milyenek a jó orvosok! Mert bizony vannak jó magyar orvosok! Vegyünk róluk példát és példálozzunk velük!

A magyar egészségügy minőségét igazán csak akkor érzékeli a magyar, ha külhoni ellátással is szembesül. Minden egészségügyromboló célzatosság ellenére – ha romokban is – de a magyar egészségügy még mindig világszínvonalú. A magyar egészségügyet azonban nem annyira gazdasági és szakmai alapok, hanem sokkal inkább a benne dolgozók lelkiismeretessége tartja meg a szintjén. A magyar egészségügy mindennapi hősei pedig igenis rászolgálnak és rászorulnak a jó szóra, a dicséretre.

Remek kezdeményezés az év családorvosának megválasztása csonkországunk (gúny)határain innen és túl is.

Ahogy a szervezők írják: „Ahogyan idei pályázatunk elnevezése is mutatja, nemcsak a hazai, hanem a határon túli magyar orvosok és munkatársaik jelölésére is számítunk. Mert ezzel is jelezni szeretnénk az összetartozás és a közös munka örömét. A Duna Televízióval karöltve szeretnénk lehetőséget teremteni a Kárpát medencében élő magyarság számára, egymás kultúrájának, életének jobb megismerésére, egymás elfogadására, a partneri kapcsolat kialakítására a kölcsönös tisztelet jegyében. Bízunk abban, hogy pályázatunk segítségével valamennyien érzékenyebbé válhatunk a másik problémái, körülményei iránt.”

Bár a tavalyi kiírásban a három legtöbb szavazatot elnyert praxis díjazása szerepelt, a döntőbírák a beérkezett javaslatok tartalma és a tömeges világhállós szavazó miatt úgy határozott, hogy a legtöbb voksot begyűjtő első 10 praxist hirdeti nyertesnek. A sok- sok életmentő, vígasztaló, a betegekbe lelket öntő történetet láttán-hallatán, no meg hogy hányan ültek az ámítógép elé, hogy nemcsak tollal, hanem billentyűzettel is kifejezzék hálájukat, idén is 10 rendelő (praxis) nyeri majd el a díjat a gúnyhatáron innen, és 10 rendelő (praxis) a gúnyhatáron túl.

A szervezők tapasztalatai azt igazolják, hogy a betegek a szakmai tudás mellett a jó szót, a türelmet, a mosolyt és az együttérzést díjazzák a legjobban: és persze az életmentést. A nővérkék szerepe sem elhanyagolható, az egyik pályázó arra hívta fel a figyelmet, hogy milyen sikeres annak a rendelőnek (praxisnak) a működése, ahol az ápolónő mellé a háziorvos egy másik – egészségtan tanári – diplomával is rendelkező ápolónőt alkalmazott. Számos beteget ő beszélt rá az életmódváltásra és a különböző szűrővizsgálatokra, így derült ki a beküldő cukorbetegsége is.

Az elismerő okleveleket Szócska Miklós a Nemzeti Erőforrás Minisztérium államtitkára, valamint Balogh Sándor a pályázatot kiíró Országos Alapellátási Intézet főigazgatója, a zsűri elnöke adta át.

Jövőre, azaz idén már Ön is szavazhat! Már most érdemes jó élményeiket följegyezni, lejegyezni.

A fél évvel ezelőtt kiírt pályázatra összesen 218 történetet küldtek be a betegek a zsűrinek, ezekből választották ki azt a 10 csonkahoni magyar és 10 gúnyhatáron túli nyertes családorvosi rendelőt (praxist), melyek végső sorrendjét  a www.azevpraxisa.hu világhállós oldal (internetes portál) olvasói és szavazói döntötték el.

Békéscsabai lett az csonkország legkedveltebb családorvosa

Székelyudvarhelyi pedig a gúnyhatáron túli legjobb családorvos

Belmagyar CSÚCS 10:
1. Dr. Szonkoly Iván (Békéscsaba)
2. Dr. Soós Lajos (Pápakovácsi)
3. Dr. Patik Ferenc (Székesfehérvár)
4. Dr. Dóczi Ildikó (Mende)
5. Dr. Sárkány Csaba (Debrecen)
6. Dr. Sivadó Mária (Bátorliget)
7. Dr. Miliás László (Sükösd)
8. Dr. Király Ottó (Budapest)
9. Dr. Mitrán Ildikó Mónika (Berettyóújfalu)
10. Dr. Spankovics Károly (Budapest)

Gúnyhatáron túli CSÚCS 10:
1. Dr. Csáki Mária (Székelyudvarhely)
2. Dr. Jung Németh Erzsébet (Zenta)
3. Dr. Veres Rózsa (Székelyudvarhely)
4. Dr. Finna Judit (Marosvásárhely)
5. Dr. Raffai Györög Rózsa (Szabadka)
6. Dr. Nagy Gizella (Bögöz)
7. Dr. Orbán Sándor (Székelyudvarhely)
8. Dr. Szőcs Kölcze Erzsébet (Szentkatolna)
9. Dr. Székely Éva (Nyárádgálfalva)
10.Dr. Szentmártoni Kálmán (Désfalva)

Jelölje Ön is kedvelt családorvosát és praxisát! Keresse föl és küldje el www.azevpraxisa.hu oldal szerkesztőinek a saját történetét! Így az Országos Alapellátási Intézet sikerrel jutalmazhatja a legkiválóbb orvos- nővér teljesítményeket! A pályázat keretében a neves közéleti szereplőkből álló zsűri és a látogatók , vagyis az Önök szavazatai alapján választják ki azt a 10-10 orvost, akinek odaítélik az „Az év praxisa a Kárpát medencében!„ díjat. Ha alaposabban is tájékozódni kíván, látogasson el az www.azevpraxisa.hu hállólapra, ahol megtekintheti a tavalyi pályázati oldalt is.

Dr Szabó László

Érdemes még ide is bekukkantani: http://www.azevpraxisa.hu/cim:Kie-lett-Az-ev-praxisa-2011-ben

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Dr. Szabó László

Dr. Szabó László - a Szögedi Védegylet alapítója és elnöke, a 2019-es választás egyetlen tősgyökös szögedi polgármesteri jelöltje