Scroll To Top

„A mostani járvány ellen a legjobb szer a jókedv, gondtalanság, életvidámság, mert a betegség csak a borult embert meri megközelíteni.” (Krúdy Gyula)

Rájasimogatót és új kerítést szeretne a vadaspark

Hírek 2012. jan. 30.

Rájasimogató megépítésére és az új kerítés kiépítésére gyűjti a személyi jövedelemadó egy százalékát a Szegedi Vadaspark. Az intézmény honlapjáról kiderül: amióta megépült a korszerű Természetvédelmi Oktatóközpont, a Vadaspark régi oktatóháza, a Zoosuli most terrárium- és akváriumházként üzemel, helyet adva egy kisállatsimogatónak is. Az épület azonban mára felújításra szorul, beleértve az ott tartott állatok bemutatóit is. A Vadaspark a jelenleginél izgalmasabb látnivalókat szeretne nyújtani a közönségnek, így azt tervezik, hogy a hazai édesvízi halak bemutatója mellett tengeri halak akváriumát, valamint – és talán ez lehet a legkedveltebb látványosság – egy rájasimogatót építenek fel.
A ház egyébként jelenleg is fontos szerepet tölt be a Vadaspark oktatási tevékenységében, hiszen foglalkozásokat tartanak benne, valamint a Zoo Típusú Találkozások „Ismerkedés a nemszeretem állatokkal” című programja is itt zajlik. Az épület korszerűsítése tehát nemcsak egy új látványossággal gazdagítaná a Vadaspark kínálatát, hanem az oktatási és nevelési célokat is segítené. A korábbi évek során részben az adózók egy százalékos ajánlásaiból épülhetett meg a szurikáták és a hópárducok kifutója, valamint a zsiráfház külső karámja.
A Vadaspark azonban nemcsak az új bemutató kialakításához kéri az adózók segítségét, hanem a külső kerítés megépítéséhez is. Mint ismert, a jelenlegi kerítést nem teljesen biztosítja a bemutatott állatok épségét, a túl sekélyen alapozott, régi kerítésen ugyanis a kóbor kutyák képesek átjutni. A korábbi években befolyt egy százalékos felajánlásokból az intézmény a legkritikusabb szakaszokon, összesen hétszáz méteres hosszúságban már kicserélte a kerítést, ám az állatok teljes biztonságához még mindig három kilométernyi szakasz hiányzik.
Ha támogatni kívánja a Vadaspark fejlődését és az állatok biztonságát, adója egy százalékát ajánlja fel a Szegedi Vadasparkért Alapítvány javára. Adószám: 19083694-1-06.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor