Scroll To Top
2017. Jégbontó Hava (Február) 27.-e - Ákos, Bátor, Akács, Gábor neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás!
Az illegális bevándorlás támogatása bűnrészesség!
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni!

Szeged a halott Város

Szombaton lesz a fizika napja

Hírek 2012. jan. 26.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Szegedi Tudományegyetemen (SZTE) szombaton a fizika napját. A látogatók benézhetnek a laboratóriumokba, sőt, kísérleteket is végezhetnek, kvízjátékokat játszathatnak, előadásokat hallgathatnak meg, és ezeken keresztül megtudhatják: milyen szoros a kapcsolat a tudományos eredmények között – derül ki a fizika tanszék honlapjáról. A rendezvény célja emellett, hogy népszerűsítsék a fizikát, az egyetemen folyó kutatást és oktatást elsősorban a középiskolás, egyetemre készülő korosztály tagjai között. Emiatt a jelenlegi hallgatók is részt vesznek a rendezvényen, így a középiskolások közvetlenül nekik tehetik fel kérdéseiket. A középiskolások a felvételivel kapcsolatban is kaphatnak információkat.
A résztvevők tudományos előadásokat is hallhatnak majd: Bozóki Zoltán a Szegeden folyó környezetfizikai kutatásokról, Gingl Zoltán a modern eszközök elektronikájáról és informatikájáról, Vinkó József a 2011-es fizikai Nobel-díj hátteréről, Czirják Attila pedig az elméleti fizika érdekességeiről beszél majd.
A kísérletek között lesz fényírás, fúrás-faragás-gyújtogatás a lézerrel, színes szökőkút. Megmutatják, hogy mire képes a légnyomás ereje, hogy létezik látható és láthatatlan napfény, és számos eszközt is bemutatnak majd.
A rendezvényt a Dóm téren, a fizikus épületszárnyban tartják.Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

GKriszta