Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Hazaérkeztek az etiópiai támadás túlélői

Hírek 2012. jan. 20.

Fotó: Szigetváry Zsolt/MTIMegérkezett Budapestre az etiópiai terrortámadás három magyar túlélője – közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője pénteken az MTI-vel.

A sérült magyar állampolgárt egy fővárosi kórházba szállították, és a két sértetlen utas, valamint a csomagok Magyarországon belüli hazaszállításáról is gondoskodik a Terrorelhárítási Központ (TEK) – közölte a szóvivő, hozzátéve, hogy a két magyar áldozat holtteste a jelenlegi információk szerint a jövő hét második felében érkezhet Magyarországra.
Szijjártó Péter közleményében felidézte: Orbán Viktor miniszterelnök szerdán adott utasítást Martonyi János külügyminiszternek és a TEK főigazgatójának, Hajdu Jánosnak, hogy mielőbb gondoskodjanak a magyarok megfelelő ellátásáról és hazautaztatásáról. A magyarok – a TEK munkatársának kíséretében – menetrend szerinti járattal érkeztek a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre péntek délután két órakor.
A Terrorelhárítási Központ főigazgatója csütörtökön arról számolt be, hogy az első hírekkel szemben a turistacsoportot kedd hajnalban az alvóhelyén támadták meg, nem a járműveikre nyitottak tüzet. Szavai szerint a terroristák egy embert azonnal kivégeztek – hogy az első áldozat magyar, német vagy osztrák állampolgár volt-e, Hajdu János nem tudta megmondani –, négyet pedig menekülés közben lőttek le. Mint mondta, egyértelműen túszszedő akció történt, a gyilkosságok oka egyelőre tisztázatlan.

A támadásban a két magyar mellett két németet és egy osztrákot öltek meg, két németet és két etiópot pedig elraboltak.

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor