Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Mihalik Kálmánra, a Székely himnusz zeneszerzőjére emlékezünk

Kedves Honfitársak, Barátok, Ismerősök!

A Székely Himnusz zeneszerzője,  MIHALIK KÁLMÁN 1922-ben, 26 évesen hunyt el. Sírját a 90-es évek elején a Belvárosi Temetőben találták meg.

A közelmúltban exhumálásra és új sírba való áthelyezésre került, az idők végezetéig az Őt megillető, Szegedi Belvárosi Temető díszparcellájában van eltemetve.

Megemlékezésre és az új sírba való beszentelésére, 2012. május 22-én 14-órakor kerül sor. Ez a dátum a Székely himnusz első elhangzásának (1922 május 22.) és Mihalik Kálmán halálának 90. évfordulója.

 

A Fonógyári úti főbejárat baloldalán a kapu mellett 10-méterre található az ÚJ DÍSZPARCELLA és most még csak Mihalik Kálmán sírja van ott.

 

A megemlékezésen megtisztel jelenlétével és beszédet mond Dr. Semjén Zsolt Miniszterelnök-helyettes Úr.

Személyesen Magyar Anna Csongrád Megye Közgyűlés Elnöke, meghívta a Székely megyék képviselőit, Tőkés László református püspököt, valamint Szegedi civilszervezeteket.

A beszentelést Kiss-Rigó László, vagy Gyulai Endre Csanádi megyéspüspök Úr fogja végezni.

A Székely Himnusz a miénk, Magyaroké, Székelyeké, nekünk-rólunk szól, szeretném, ha minél többen részt vennénk a megemlékezésen, ezért igyekszem mindenkivel minél hamarabb tudatni, és kérem, hogy e rövid tájékoztatót tekintsétek MEGHÍVÓ -nak.

Az új sír és környékének rendbetétele folyamatban van. A Testamentum K.F.T. igazgatója Dr. Balogi Dániel Úr minden segítséget megad, hogy időben elkészüljön.

Arra kérek mindenkit, hogy egy szál virágot hozzanak, és „élő láncként” adja tovább ismerőseinek, barátainak e tájékoztatást, hogy minél többen vegyünk részt ezen a fontos eseményen

 

Tisztelettel és köszönettel:

Gál Imre

 

Mihalik Kálmán Alapítvány elnöke

 

 

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor