Scroll To Top

Tögye csak mindönki, amit tönnie köll,
És mindön úgy lössz, ahogy lönnie köll !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

„Halló Nyíregyháza” – A mosoly és köszönés napja

Események 2012. ápr. 18.

A mosoly és a köszönés napját rendezik meg április 27-én Nyíregyházán, ahol az egymást üdvözlés csúcsát (rekordját) is szeretnék felállítani.

Kovács Ferenc, a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón jelentette be: közösségteremtő céllal szervezik meg a sajnos betegesen angolkodó „Helló Nyíregyháza” elnevezésű műsort (programot) és szeretnék, ha úgy mint a kis falvakban, mindenki figyelne mindenkire, a településre látogatókra is. Ennek jellemző kifejezése, a barátságos mosoly, a köszönés, az előzékenység és az udvariasság lenne a főszereplő a 120 ezres nagyvárosban, és nem csak egy napon, hanem a jövőben mindig. A mosoly és a köszönés napjának helyi szervezői elmondták: a városháza előtti Kossuth Lajos téren egész nap gyűjtik a köszönéseket és a színpadon egy számláló rögzíti, hányszor hangzik el az emberek egymás közti üdvözlése. Keresik és díjazzák a leggyorsabban, a leghangosabban, a legtöbbet és a legtöbb nyelven köszönő járókelőt. Egy napra helyi fizetőeszközként bevezetik a „köszönő- és virág tallért” is, amelyet a felnőttek virágmagvakra, a gyermekek pedig ügyességi játékok részvételére válthatnak.
A kezdeményezés igen szép, de internacionális erőlködés helyett inkább a honi köszöntések sokszínűségét lenne illendő hangsúlyozni különösen ilyen magyarellenes időkben.
A műsorhoz (programhoz) csatlakoztak a nyíregyházi autóbuszvezetők is, akik április 27-én – vállalásuk szerint – vidámabban, mosolygósabban fogadják és köszöntik majd utasaikat. A helyi autósok közül szintén sokan vállalkoztak arra, hogy kitűzik kocsijukra a „köszönő matricát” – amely a város szív alakú, a befogadást, a szeretetet jelképező (szimbolizáló), tárt karú embert ábrázoló képjelét (logóját) örökíti meg -, és előzékenyebben, türelmesebben lesznek az utakon.
A „barátságosságot sugárzó” jelkép (logó) alakját a téren élőképpel formázza meg 500 helyi diák, és egy – magyaros „Halló Nyíregyháza” helyett – angolos „Helló Nyíregyháza” köszöntéssel 500 héliummal töltött léggömböt eresztenek a magasba – mintegy üdvözölve a nagyvilágot.
Az egész napos műsor (program) tíz órakor veszi kezdetét Nyíregyházán, és a legkisebbeket interaktív játszóház, a felnőtteket pedig kulturális rendezvények várják. A városháza előtti színpadon három hangversenyt (koncertet) is szerveznek, egymást követően lép fel a Melounge – The Minibar Band, a Szívtiproll együttes és a Neoton Família. A helyi művelődési központban pedig – zárásként –  este a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar hangversenyére várják az érdeklődőket.

A mosoly és köszönés nyíregyházi napjának műsorát (programját) virágvásár egészíti ki a rendezvény helyszínén.

(MTI nyomán Dr Sz L)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor