Scroll To Top
2016. Álom hava (December) 04.-e - Ada, Borbála, Barbara, János neve napja.      Nevenapra / Születésnapra magyar köszöntés

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed!"
(Vedres István)

Szeged a halott Város

Európai egészségbiztosítási kártyát ajánl az OEP

egészségügy 2013. máj. 10.

A nyaralási szezon közeledtével az Európai Egészségbiztosítási kártyát kívánja népszerűsíteni az Országos Egészségbiztosítási Pénztár – derül ki közleményükből.

A kártyát minden érvényes TAJ kártyával rendelkező magyar állampolgár ingyenesen igényelheti. Segítségével pedig 31 országban, köztük Horvátországban is igénybe vehetők egészségügyi ellátások a magyar egészségbiztosítás terhére - írják.

Megjegyzik: a szolgáltatás orvosilag szükséges jellegét a kezelőorvos bírálja el, ennek megfelelően a kártyával közvetlenül az adott tagállam társadalombiztosítási / egészségbiztosítási szervével szerződött egészségügyi szolgáltatóhoz kell fordulni, ahol az adott tagállam állampolgárát is megillető egyenlő elbánás elve alapján jár az ellátás. Az EU kártya nem használható fel akkor, ha a biztosított kifejezetten valamilyen egészségügyi szolgáltatás igénybevételének céljából utazik másik tagállamba.

Az EU kártyát bármely megyei egészségbiztosítási kirendeltségnél lehet igényelni, a kiváltástól számítva pedig 36 hónapig érvényes.  További információk a www.oep.hu oldalon találhatók.

(forrás: medical online )Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Foszerkeszto