Scroll To Top

„Most jer : bölcs eleink hamvait tiszteljed,
Virágot szórj rájuk! - Tettüket kövessed !” (Vedres István)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

A vízivást népszerűsítik az óvodákban

Egészségügy 2013. ápr. 24.

„A HAPPY-hét során bizonyítást nyert, hogy a víz a legjobb szomjoltó, és a magas cukortartalmú üdítőknek, koffeintartalmú energiaitaloknak nincs helyük a fiatalok étrendjében” – indította a szombatot az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet közleménye.

Az írásból kiderül, a HAPPY-hétre regisztrált több mint 41 ezer iskolás és óvodás játékos oktatás keretében „ismerkedik meg a vízivás előnyeivel”, „vízbárokban” szürcsöl vizes koktélokat, és számos „egyéb szórakoztató programban” vesz részt. Az iskolák üdítőmentességéért a – káros szokásaikról lemondó – gyerekekből alakuló „vízizsaru szolgálat” felel. (Már nem kisiskolás, de szívesen lenne Ön is vízizsaru? Nyomtasson magának igazolványt, itt letöltheti.)

Az OÉTI a honlapjáról letölthető oktatási és grafikai anyagokkal, programötletekkel segíti a pedagógusok munkáját, továbbá 16 vízforgalmazó vállalat közreműködésével ingyenes ivóvizet biztosít több olyan iskolában, ahol egyébként csak a mosdóban tudnak vizet inni a tanulók.

A HAPPY-hetet megszervező intézmények nyereményjátékon is részt vesznek: az OÉTI kisebb ajándéktárgyakat sorsol ki köztük, egy szerencsés iskola tanulói pedig egy hazai üzemben saját „álomjoghurtjukat” is kikeverhetik.

Forrás: Index

humusz.hu

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor