Scroll To Top

Épített értékeiben él a Nemzet.
A hazafiság minimuma épület-örökségünk védelme.

Papp Lajos

Egészségügy, Kalendárium 2013. márc. 21.

1948. – Papp Lajos (szül.: AranyosgadánySzéchenyi-díjas szívsebész, a Pécsi Tudományegyetem nyugalmazott tanára, valamint a Szívgyógyászati Klinika korábbi igazgatója.

1951-ben, hároméves korában családjával együtt a kommunisták kitelepítették a szülőfalujából. CsurgónAlsóleperdenMágocson élt egészen 1957-ig, amikor visszakerült az ősi házba. 1966-ban a Mecseki Ércbányákban föld alatti csillésként dolgozott, következő évben műtőssegéd lett. A Pécsi Orvostudományi Egyetemen végzett 1973-ban.

1994 augusztusáig a Haynal Imre Egészségtudományi Egyetem Szív- és Érsebészeti Klinika igazgatója, egyetemi tanár. 1999 augusztusától a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szívgyógyászati Klinika igazgatója.


Dr Papp Lajos

2008 augusztusában nyugdíjazását kérte, azonban még mielőtt erre sor került volna, a Pécsi Tudományegyetem rektora felfüggesztette hivatalából…

1997. október 23-án Pongrátz Gergely kérésére a forradalom negyvenedik évfordulóján ünnepi beszédet mondott a Corvin közben. 2007 augusztusában Zétényi Zsolttal megalapította a Kárpát-haza Nemzetőrséget.

Ajánlott olvasmány: Papp Lajos. Verbum cordis – A szív szava. Kairosz Kiadó. (2005)

Ajánlott film róla-vele

Elektro Sokkk-5 – Papp Lajos professzor a láthatatlan energia hatásairól …

Villamszenny (elektroszmog) ellen természetesen…

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor