Scroll To Top

A bűnvándorlás támogatása bűnpártolás !
Az illegális (törvénytelen) bevándorlás támogatása bűnrészesség !
Érdemes volna a bűnpártoló Európának végre a jog talajára lépni !

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Elég egyetlen csepp vér

Egészségügy 2013. jan. 29.

Ritka anyagcsere-betegségek újszülöttkori szűrését végző központot alakítottak ki a Szegedi Tudományegyetem gyermekgyógyászati klinikáján .

Túri Sándor intézetvezető professzor elmondta, két anyagcsere-betegség (a fenilketonuria és a galaktozémia) szűrése még 1968-ban kezdődött Szegeden. Öt éve már tizenegy magyarországi megye évente mintegy ötvenezer újszülöttjének szűrését végzik itt huszonhat ritka anyagcsere-betegségre.

Ezek a megbetegedések néha közvetlenül a születés után, máskor a korai vagy késői gyermekkorban súlyos, akár az idegrendszert is érintő károsodást, a fejlődés elmaradását vagy a már megszerzett képességek elvesztését, esetleg halált okozhatnak. Az egyetlen csepp vérből a születést követő három napon belül elvégzett laboratóriumi vizsgálatnak köszönhetően kiszűrhető, hogy az újszülött szenved-e valamelyik ritka betegségben, az azonnal elkezdett kezelés és diéta eredményeként a gyermek pedig teljes értékű életet élhet – mondta Túri Sándor.

A szegedi klinika egy aradi és egy temesvári kórházzal együtt 1,6 millió eurós támogatást nyert el, amelynek köszönhetően a csongrádi megyeszékhelyen emelt szintű szűrőközpontot alakítottak ki.

(forrás: medicalonline.hu)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor