Scroll To Top

A konzumidiótizmus jegyében : Arcunk eltakarásával védekezhetünk a friss levegővel szemben ! (Sz.)

A honlap a hunita.hu-ra költözött, naponta frissülő tartalommal!

Szeged a halott Város

Bizonytalan ideig nem járhatnak a Pesa villamosok

Barmolmányok 2013. máj. 06.

Tóth István Tibor elmondta: a múlt héten jelzett szoftverhibát egyelőre nem sikerült kijavítani, így hétfőn újabb szakemberek érkeznek a lengyelországi gyártótól a probléma elhárítására.

Szoftverhiba miatt a PESA villamosok még a múlt hétfőn leálltak, majd a program frissítése után 1000 kilométeres próbautat tettek meg. A tervek szerint hétfő reggel indultak volna újra. Ez idő alatt azonban ismét jelentkeztek a hibák, ezért ismét megvizsgálják a problémát, és újabb 1000 kilométeres teszt következik. Emiatt egyelőre nem tudni mikor indulhatnak újra a villamosok – tette hozzá.
Ahogy  múlt kedden meg írtuk,  a Szegedi Közlekedési Kft. szakemberei kivonták a forgalomból a kilenc új Pesa villamost . Amíg a hiba fennáll, addig a régi Tatrák szállítják az utasokat. Tóth István Tibor ügyvezető tájékoztatása szerint a folyamatos meghibásodások – közöttük fékhibák – miatt elővigyázatosságból hoztak ilyen súlyos döntést.
Az új villamosok tavaly márciusban álltak forgalomba, miután a flotta sikeresen teljesítette a Nemzeti Közlekedési Hatóság műszaki vizsgáját. A lengyel gyártó három évig teljes körű garanciát vállalt. Júliusban ajtó- és fékhibák miatt volt fennakadás, a beruházó Szeged Pólus illetékese akkor azt mondta, a hibák beleférnek az új járművek beüzemelésénél előforduló hibák kategóriájába. Szeptemberben szintén több Pesa állt szervizben, fékhibák miatt.

(MTI nyomán)

Ossza meg:

Ha tetszik írásunk, ajánlhatja másoknak is!
A túlélés útja ma magyarul gondolkodni...

A szerzőről

Admin

Webadminisztrátor